Drupal 8 handboek - Aan de slag met Drupal 8
woensdag oktober 26th 2016 op 04:07
Boek beschikbaar!

Het is zover! Ons harde werk ("Aan de slag met Drupal 8, voor beginner tot gevorderde)" is nu te koop in de betere boekhandels.

Met dank aan iedereen die er aan meewerkte en aan Uitgeverij Pelckmans om ons te begeleiden in het publicatieproces.

Voor de geïnteresseerden, hier alvast een korte inhoud:

Drupal is een open source contentmanagementsysteem voor het bouwen van websites en webapplicaties. Dit boek, dat werd geschreven door experts, helpt de lezer om met de nieuwste versie van Drupal aan de slag te gaan. Zowel beginners als gevorderden komen daarbij aan hun trekken. In de verschillende hoofdstukken komen zaken als site building, coding en theming aan bod. Aan de hand van screenshots en eenvoudige oefeningen worden al deze concepten helder geïllustreerd zodat de lezer meteen zelf aan de slag kan.

Dit hands-on boek is bedoeld voor al wie met Drupal werkt of wil leren werken. Voor de leek biedt het een uitgebreide kennismaking met het systeem en haar concepten. De meer geoefende gebruiker krijgt een duidelijk overzicht van welke nieuwigheden Drupal 8 bevat en leert bij over geavanceerde zaken zoals de ontwikkeling van eigen modules en themes.

De auteurs van dit boek zijn developer en architect bij Dropsolid, een bedrijf gespecialiseerd in digitaal ondernemen en technische Drupaloplossingen. Klanten van Dropsolid zijn onder andere KBC, Max Havelaar, Securitas Direct, Boerenbond en Synergie Jobs. Daarnaast verzorgt het bedrijf jaarlijks verschillende Drupaltrainingen voor beginners, docenten, ontwikkelaars, marketeers en freelancers.